FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski sabor sutra glasuje o Rezoluciji o pregovorima s EU

ZAGREB,13. listopada 2005.(Hina) - Hrvatski sabor sutra će, kako seočekuje, izglasati Rezoluciju koja će biti strateški dokument uprocesu pregovaranja Republike Hrvatske o punopravnom članstvu u EU.
ZAGREB,13. listopada 2005.(Hina) - Hrvatski sabor sutra će, kako se očekuje, izglasati Rezoluciju koja će biti strateški dokument u procesu pregovaranja Republike Hrvatske o punopravnom članstvu u EU.

Rezolucijom, kojoj su potporu danas najavili svi saborski klubovi, a predložio ju je Nacionalni odbor za praćenje pregovora Hrvatske i EU, kao jedan od glavnih ciljeva pregovora navodi se ulazak Hrvatske u članstvo EU do izbora za Europski parlament 2009. godine.

Pred hrvatske pregovarače postavlja se i cilj da osiguraju najbolja realno moguća prijelazna razdoblja za područja pravne stečevine koja, do pristupanja EU, neće biti moguće potpuno prilagoditi.

Prijelazna razdoblja traže se i u nekim gospodarskim područjima, poput poljoprivrede i brodogradnje, te na području zaštite okoliša i stjecanja nekretnina.

Posebno je istaknuta potreba da pregovore o pristupanju EU prate kontinuirane unutrašnje reforme, a Vladu RH potiče se na što skorije donošenje potrebnih strateških dokumenata i programa.

Hrvatski sabor poziva Vladu RH i da obrati posebnu pozornost punoj provedbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i održavanju i daljnjem jačanju dosegnute razine provedbe Kopenhaških političkih kriterija, uključujući i suradnju s Haaškim sudom.

Prije glasovanja o Rezoluciji i drugim ranije raspravljenim točkama, Hrvatski će sabor raspraviti i Izvješće o izvršenju državnog proračuna u prvih šest mjeseci ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙