FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 8. studenog 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Na 37. međunarodnom sajma informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija INFO, koji je danas otvoren na Zagrebačkom velesajmu, sudjeluje oko 270 izlagača iz 19 zemalja. Do 12. studenoga na ovom se sajmu predstavljaju novosti u informacijskim tehnologijama, dok će državna uprava, privatni sektor i nevladine organizacije prikazati dosege i projekte koji se provode u Hrvatskoj na putu u informacijsko društvo. Prvog dana INFO-a, čiji su pokrovitelji Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i Središnji državni ured za e-Hrvatsku, održat će se E-Government dan na kojem će biti prikazana provedba programa e-Hrvatska 2007, kao i projekti usmjereni na unapređenje rada javnog sektora.

DUBROVNIK/LASTOVO - Veliko nevrijeme koje je jučer i sinoć zahvatilo otok Lastovo nanijelo je goleme štete, a po riječima općinskog načelnika Mire Maričevića u otočnim je mjestima poplavljeno i 50-ak kuća i poslovnih prostora. Zbog poplave zatvorena je glavna otočna prometnica Lastovo - Ubli, a oštećene su i ceste Hum - Ubli i obala Zaklopatica, a prometnica Ubli - Pasadur dijelom je urušena. Bujica je odnijela i desetak automobila, dio otoka i dalje je bez struje, a znatno je oštećena i benzinska postaja. Zbog poplavljenih polja pretpostavlja se da su uništeni i brojni usjevi.

DUBROVNIK - Turistička odredišta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od početka godine do početka listopada posjetilo je 907 tisuća turista koji su ostvarili 4,58 milijuna noćenja. U odnosu na isto razdoblje 2004. ostvareno je 16 posto više turističkih dolazaka i 15 posto više noćenja. Najbrojniji turisti bili su iz Francuske, Njemačke i Velike Britanije.

ZAGREB - Isplata mirovina za listopad korisnicima računa otvorenim u poslovnim bankama počinje u četvrtak, 10. studenog, izvijestio je danas Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO).

ZAGREB - Na željezničko-cestovnom prijelazu kod Kalinovca na pruzi Koprivnica - Virovitica jutros je traktor udario u vlak, no ozlijeđenih nije bilo, priopćile su Hrvatske željeznice. Zbog nesreće privremeno je prekinut željeznički promet između kolodvora u Đurđenovcu i Kloštru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙