FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 29. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 29. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je da nema nikakav podatak o slučaju bivšeg šefa hrvatske Udbe Josipa Perkovića, te da službeno nije dobio ništa o tome da je protiv Perkovića pokrenuta istraga i da se traži njegovo izručenje. Njemački savezni ured za kriminalitet (Bundeskriminalamt BKA) u Wiesbadenu raspisao je međunarodnu tjeralicu za hrvatskim državljaninom Josipom Perkovićem pod sumnjom da je umiješan u ubojstvo hrvatskog političara u egzilu Stjepana Đurekovića 1983. Saša Perković (sin Josipa Perkovića) je moj savjetnik (za nacionalnu sigurnost) i izabran je na tu dužnost zbog stručnosti i to nema nikakve veze s poslom njegova oca, rekao je predsjednik Mesić.

ZAGREB - U području jednakosti spolova u zemljama jugoistočne Europe, članicama Pakta o stabilnosti, posljednjih je godina učinjeno puno u uključivanju žena u rad parlamenata, a sada treba poraditi na ravnopravnosti u ekonomskoj sferi, posebice u usklađivanju obiteljskih prava i radnih obveza žena i muškaraca, rečeno je danas na prvoj regionalnoj radionici, koja se danas pod nazivom "Usklađivanje posla i obitelji" održava u Hrvatskom saboru. U radu sudjeluju predstavnice devet parlamenata jugoistočne Europe - Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Moldavije, Rumunjske i Srbije i Crna Gora, čije su zemlje članice Pakta. Parlamentarke će razmijeniti iskustva te pokušati potaknuti promjene i usklađivanje zakonodavstva s onim u EU, te utjecati na javno mnijenje u svojim zemljama oko diskriminacije žena ali i muškaraca-očeva.

ZAGREB - Ljetno računanje vremena završava u nedjelju 30. listopada u 3 sata, kada pomicanjem za jedan sat unatrag počinje zimsko računanje vremena. Pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa se kao dva sata, priopćio je Državni zavod za mjeriteljstvo. S početkom zimskog računanja vremena mijenjaju se i razdoblja skuplje i jeftinije struje. Struja će se prema višoj tarifi od 30. listopada obračunavati u razdoblju od 7 do 21 sat, a prema nižoj tarifi od 21 do 7 sati, priopćio je HEP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙