FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubljana: Vlasnici opljačkanih sefova počeli davati podatke

LJUBLJANA,7. studenoga 2005.(Hina) - U ponedjeljak popodne, tjedan dananakon "pljačke stoljeća" izvedene u trezoru SKB banke u Ljubljani,banka je dopustila prvom od 420 vlasnika ispražnjenih sefova dapogledaju mjesto pljačke i od oštećenih vlasnika počela je uzimatipodatke o tome što se u sefovima nalazilo.
LJUBLJANA,7. studenoga 2005.(Hina) - U ponedjeljak popodne, tjedan dana nakon "pljačke stoljeća" izvedene u trezoru SKB banke u Ljubljani, banka je dopustila prvom od 420 vlasnika ispražnjenih sefova da pogledaju mjesto pljačke i od oštećenih vlasnika počela je uzimati podatke o tome što se u sefovima nalazilo.

S obzirom na to da u trezor ulaze individualno i na ograničeno vrijeme pregled će potrajati nekoliko tjedana, a u međuvremenu će taj dio poslovanja banke u vlasništvu francuske skupine Societe Generale biti praktično blokiran.

Opljačkane klijente uz njihove odvjetnike na mjestu provale prati i medicinska ekipa za slučaj da nekome od njih pozli.

Ljubljanska policija potvrdila je u ponedjeljak da je zaprimila i prve prijave vlasnika sefova. Glasnogovornik policije Peter Kralj izjavio je da je nastavljena intenzivna istraga.

Pitanje kako komentira spektakularnu provalu nije u ponedjeljak na redovitoj konferenciji za novinare mogao izbjeći ni guverner slovenske središnje banke Mitja Gaspari koji je rekao da je za ocjene prerano, ali da su u načelu komitenti u slovenskim bankama "dobro zaštićeni".

Svi se pitaju kako je trojici sofisticiranih pljačkaša u noći s ponedjeljka na utorak prošlog tjedna uspjelo u trezoru, samo stotinjak metara udaljenom od policijske postaje i Ministarstva unutarnjih poslova, prazniti sefove sedam sati, dok se zaštitarski dio osiguranja banke ponašao "amaterski".

O "pljački stoljeća" ne smiruju se ni fantastične priče. Govori se primjerice o navodnom interesu nekih službenih struktura da se sadržaj određenih sefova isprazni. Može se čak čuti da je u sefovima bila gotovina od "trgovine oružjem prema Balkanu" kao i to da je za neke podatke u sefovima bio zainteresiran Haški sud.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙