FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DZS: Rast trgovine na malo na godišnjoj razini 8,1 posto nominalno

ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Promet od trgovine na malo uHrvatskoj u rujnu je, drugi mjesec za redom, zabilježio pad namjesečnoj razini, nominalno za 6,7 posto u odnosu na kolovoz, a realnoza 7,4 posto, podatci su Državnog zavoda za statistiku.
ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj u rujnu je, drugi mjesec za redom, zabilježio pad na mjesečnoj razini, nominalno za 6,7 posto u odnosu na kolovoz, a realno za 7,4 posto, podatci su Državnog zavoda za statistiku.

Na godišnjoj pak razini promet od trgovine na malo i dalje bilježi porast i u rujnu ove u odnosu na rujan prošle godine nominalno je veći za 8,1 posto, a realno za 3,6 posto.

U prvih osam mjeseci ove godine promet od trgovine na malo nominalno je veći za 6,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a realno za 3,3 posto.

Promatrano prema djelatnostima i trgovačkim strukama na rast trgovine na malo na godišnjoj razini, odnosno u rujnu ove u odnosu na rujan prošle godine, najviše je doprinio i nadalje visok rast prodaje motornih vozila, prodaje motornih goriva i maziva, te prodaje u nespecijaliziranim prodavaonicama živežnih namirnica.

Te tri trgovačke struke u strukturi indeksa prometa od trgovine na malo u rujnu su imale udio od 52,6 posto.

Promet od prodaje motornih vozila koji i na mjesečnoj razini bilježi visoku stopu rasta (17,7 posto u rujnu u odnosu na kolovoz), na godišnjoj razini, u rujnu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, porastao za 18,5 posto.

Promet pak od prodaje motornih goriva i maziva i u nespecijaliziranim prodavaonicama živežnim namirnicama, iako na mjesečnoj razini bilježe pad od 16,6, odnosno 16 posto, na godišnjoj razini i dalje bilježi visoke stope rasta.

Tako je promet od prodaje motornih goriva i maziva u rujnu ove u odnosu na rujan prošle godine nominalno viši za 15,5 posto, a promet od prodaje u nespecijaliziranim prodavaonicama živežnim namirnicama za 9,7 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙