FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lantea udvostručila dobit u prva tri kvartala 2005.

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Trgovina na malo tekstilnimproizvodima Lantea ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godineposlovne prihode u iznosu od 225 milijuna kuna, što je porast za 2,7posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, dok je dobit višenego udvostručena i iznosi 1,05 milijuna kuna, izvijestili su danasiz te tvrtke.
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - Trgovina na malo tekstilnim proizvodima Lantea ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine poslovne prihode u iznosu od 225 milijuna kuna, što je porast za 2,7 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, dok je dobit više nego udvostručena i iznosi 1,05 milijuna kuna, izvijestili su danas iz te tvrtke.

Ukupni prihodi također bilježe rast, sa prošlogodišnjih 236 milijuna na 239 milijuna kuna.

Rast poslovnih rezultata Lantea je ostvarila, kako pojašnjavaju iz te tvrtke, zahvaljujući povećanom koeficijentu obrtaja u odnosu na prošlu godinu (za 19 posto), restrukturiranju mreže trgovina te ulaganjima u obnovu prodajnih mjesta.

Promet po zaposlenom uvećan je za 5 posto, a promet po četvornom metru prodajnog prostora za 4 posto.

Kratkoročna kreditna zaduženja tvrtke umanjena su za gotovo 80 posto s 23 milijuna kuna na 4,8 milijun kuna. Dugoročna kreditna zaduženja nakon devet mjeseci 2005. iznose 14,9 milijuna kuna ili 27 posto manje nego u isto vrijeme lani. Smanjene su i obveze prema dobavljačima za 2 posto i one sada iznose 69,3 milijuna kuna.

Ukupno, obveze Lantee manje su za 21 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Zarada po dionici za razdoblje na kraju rujna 2005. iznosila je 1,59 kuna, dok je u isto vrijeme prošle godine iznosila 0,75 kuna.

Lantea je najveći maloprodajni lanac tekstilnih proizvoda u Hrvatskoj sa više od 700 zaposlenika te više od 120 prodavaonica u Zagrebu, Bjelovaru, Karlovcu, Križevcima, Osijeku, Sisku, Varaždinu i Zadru.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙