FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren gruzijski dio kaspijskog naftovoda

TBILISI, 12. listopada 2005. (Hina/AP) - Predsjednici Gruzije,Azerbejdžana i Turske svečano su u srijedu otvorili ventile gruzijskogdijela kaspijskog naftovoda čiju su izgradnju potpomognule SjedinjeneDržave, a koji se smatra ključnim za smanjenje ovisnosti Zapada onafti s Bliskog istoka.
TBILISI, 12. listopada 2005. (Hina/AP) - Predsjednici Gruzije, Azerbejdžana i Turske svečano su u srijedu otvorili ventile gruzijskog dijela kaspijskog naftovoda čiju su izgradnju potpomognule Sjedinjene Države, a koji se smatra ključnim za smanjenje ovisnosti Zapada o nafti s Bliskog istoka.

Gruzijski predsjednik Mikhail Saakashvili, azerbejdžanski predsjednik Ilham Aliev i turski predsjednik Ahmet Necdet Sezer stisnuli su gumb otvorivši ventile na crpnoj stanici Baku-Tbilisi-Ceyhan naftovoda u okrugu Gardaban izvan glavnog grada Tbilisija. Pritom su istaknuli da će nova ruta pomoći razvoju njihovih zemalja.

"Što ovaj naftovod znači za Gruziju? Gospodarski, on znači ulaganje", kazao je Saakashvili na svečanosti. "Međutim, važnost naftovoda u prvom je redu politička. Značaj Gruzije raste na svjetskoj karti u i regiji. Slijedeće godine dobit ćemo plinovod, što će značiti gospodarsku i energetsku neovisnost za Gruziju", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙