FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush kritizira Chaveza i Castra

BRAZILIJA, 6. studenog 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush kritizirao je u nedjelju one koji žele zaustaviti napredakdemokracije u Amerikama, aludirajući na venezuelanskog i kubanskogpredsjednika Huga Chaveza i Fidela Castra.
BRAZILIJA, 6. studenog 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush kritizirao je u nedjelju one koji žele zaustaviti napredak demokracije u Amerikama, aludirajući na venezuelanskog i kubanskog predsjednika Huga Chaveza i Fidela Castra.

"Da bi se osigurala socijalna pravda za Amerike, treba izabrati između dvije kontradiktorne vizije", rekao je američki predsjednik tijekom službenog posjeta Brazilu.

"Jedna nudi viziju nade. Temelji se na predstavničkoj vlasti, integraciji u svjetsku zajednicu i vjeri da sloboda može transformirati ljudske živote", rekao je.

"Druga želi zaustaviti napredak demokracije postignut u zadnja dva desetljeća igrajući na strah, sukobe među susjedima i prebacujući na druge vlastitu nesposobnost da zadovolji potrebe svojih naroda", rekao je američki predsjednik.

Bush je u glavni brazilski grad doputovao nakon Summita Amerika u Argentini, na kojem nije postignut dogovor o osnivanju zone slobodne trgovine između Sjeverne i Južne Amerike (FTAA).

Skup su obilježili nasilni prosvjedi protiv američkog predsjednika koje su organizirali protivnici zone slobodne trgovine i rata u Iraku.

Bush i brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva istaknuli su dobre odnose između svojih zemalja i složili se da će se nastaviti zauzimati za liberalizaciju svjetskih tržišta, no nisu prevladali razlike oko ukidanja gospodarskih barijera između Sjeverne i Južne Amerike.

Nakon posjeta Brazilu američki predsjednik otputovao je u nedjelju navečer u Panamu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙