FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski izgrednici pucali na policiju, 10 ranjenih

GRIGNY, 6. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Skupina od oko 200 mladihizgrednika u nedjelju navečer je u Grignyju, južno od Pariza, pucala upoliciju i pritom ranila desetoricu policajaca od kojih dvojicu teško,priopćio je glasnogovornik policije.
GRIGNY, 6. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Skupina od oko 200 mladih izgrednika u nedjelju navečer je u Grignyju, južno od Pariza, pucala u policiju i pritom ranila desetoricu policajaca od kojih dvojicu teško, priopćio je glasnogovornik policije.

Mladi izgrednici su, jedanaeste noći uličnih nasilja zaredom, bacali na policiju kamenje i druge predmete a potom su neki od njih izvadili vatreno oružjei pucali na policiju.

Upitan da li su policajci mogli biti i ubijeni, glasnogovornik je odgovorio: "Vjerojatno ne s obzirom na udaljenost, ali su mogli izazvati teške ozlijede ili oslijepiti nekog od kolega".

Noćni izgredi i ulično nasilje počelo je 27. listopada potaknuto slučajnom smrću dvojice mladih prestupnika koji su bježali pred policijom. Njihova je smrt potakla izljeve gnjeva među nacionalnim manjinama u siromašnim predgrađima prvo Pariza a potom i drugih gradova, nezadovoljnih zbog nezaposlenosti, ksenofobije, diskriminacije i opće marginalizacije u francuskom društvu.

U nedjelju navečer neredi su nastavljeni i u gradovima Touluseu, Nantesu, Strasbourgu, Rennesu, Orleansu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙