FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Širi se nasilje u pariškim predgrađima

PARIZ, 2. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik JacquesChirac u srijedu je pozvao na smirivanje stanja i dijalog nakon šesteuzastopne noći nemira u siromašnim pariškim predgrađima koji supokrenuli snažnu svađu među ministrima u vladi.
PARIZ, 2. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Francuski predsjednik Jacques Chirac u srijedu je pozvao na smirivanje stanja i dijalog nakon šeste uzastopne noći nemira u siromašnim pariškim predgrađima koji su pokrenuli snažnu svađu među ministrima u vladi.

Ulični sukobi, koje je izazvala smrt dvojice mladića dok su navodno bježali pred policijom nakon mjesnog obračuna, proširili su se na druge dijelove siromašnih predgrađa na sjeveru i istoku Pariza, priopćila je policija.

Nemiri su u prvi plan izvukli snažno suparništvo između premijera Dominiquea de Villepina i njegovog zamjenika, ministra unutarnjih poslova Nicolasa Sarkozyja, koje očekuje borba za položaj predsjednika Republike 2007. godine.

"Zakon se mora provoditi čvrsto i u duhu dijaloga i poštovanja", prenio je Chiracove riječi na redovnom tjednom sastanku vlade njezin glasnogovornik Jean-Francois Cope.

"Nedostatak dijaloga i eskalacija nepoštovanja vodili bi u opasno stanje. Nigdje u zemlji ne smije biti područja u koja se ne smije ući", rekao je Cope novinarima.

Villepin je poslije sazvao posebni sastanak osmero ministara o problematičnim četvrtima kako bi zauzdao zavađene ministre i izbjegao oporbene kritike u raskolu među vladajućima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙