FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU spreman pomoći u nadzoru granice Egipta i Gaze

BRUXELLES, 2. studenog 2005. (Hina/dpa) - Europska unija je rekla usrijedu da je "spremna odigrati svoju ulogu" u nadzoru granice izmeđuGaze i Egipta kako bi se omogućilo ranije otvaranje graničnogprijelaza u Rafahu.
BRUXELLES, 2. studenog 2005. (Hina/dpa) - Europska unija je rekla u srijedu da je "spremna odigrati svoju ulogu" u nadzoru granice između Gaze i Egipta kako bi se omogućilo ranije otvaranje graničnog prijelaza u Rafahu.

Europska komisija je u svojoj izjavi pozdravila napredak u razgovorima Izraela i palestinskih vlasti o uvjetima kretanja ljudi i robe u južnom dijelu pojasa Gaze.

Komisija je rekla da je EU "spreman odigrati svoju ulogu i odgovoriti na zahtjeve obje strane da EU osigura nazočnost treće strane na palestinskoj granici s Egiptom i olakša ranije otvaranje graničnog prijelaza u Rafahu".

Povjerenica za vanjske odnose EU-a Benita Ferrero-Waldner rekla je da će viši dužnosnici EU-a sljedećih dana posjetiti regiju kako bi ispitali "opcije" za ulogu EU-a u ponovnom otvaranju i učinkovitom upravljanju granicom.

Otvaranje graničnog prijelaza u Rafahu pružit će Palestincima određenu slobodu kretanja bez izraelskog nadzora po prvi puta u više desetljeća a očekuje se i da će potaknuti palestinsko gospodarstvo na području Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙