FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz: Nasilje se širi prema centru grada

PARIZ , 5. studenog 2005. (Hina/AFP) - Četiri automobila zapaljena su usubotu navečer u samome središtu Pariza, blizu Trga Republike,izvijestili su u subotu službeni izvori.
PARIZ , 5. studenog 2005. (Hina/AFP) - Četiri automobila zapaljena su u subotu navečer u samome središtu Pariza, blizu Trga Republike, izvijestili su u subotu službeni izvori.

Na njih su bačeni molotovljevi kokteli koji su prouzročili palež, izvijestio je novinar France pressea s mjesta događaja. U četvrt su odmah stigli policajci.

Dvije školske zgrade, petnaestak vozila i zgrada tvrtke za recikliranje papira zapaljene su u subotu navečer u jugoistočnom pariškom predgrađu Essonne, izvijestile su u subotu lokalne vlasti. Gotovo 50 posto škole u Grignyju izgorjelo je, a u četvrti Vigneux-sur-Seine gdje je smještena tvornica za recikliranje papira, prema izjavama svjedoka, gorjelo je oko 800 m2 prostora.

Francuski su vatrogasci večeras bili angažirani i na gašenju podmetnutih požara na jugozapadu zemlje u Toulouseu gdje su u gradskim predgrađima istodobno imali čak 14 intervencija. Uglavnom se radilo o zapaljenim kantama za smeće koje su gorjele u blizini nekih javnih zgrada, posebno škola, izvijestile su lokalne vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙