FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 5. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati
ZAGREB, 5. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Proslavljajući s najstarijim hrvatskim književnikom, pjesnikom i akademikom Dragutinom Tadijanovićem njegov stoti rođendan, hrvatska književnost, Hrvatska, Grad Zagreb obilježili su sinoć jedinstven događaj. Rođendansku proslavu u hotelu Westin u čast pjesnika, prevoditelja i urednika organizirali su Školska knjiga, Tadijanovićev izdavač od 1955., i Grad Zagreb. A, zahvalivši na proslavi, čestitkama i riječima mu u čast, predstavnika organizatora, HAZU-a, Društva hrvatskih književnika i drugih uzvanika, Dragutin Tadijanović je rekao da će nakon 100. rođendana poživjeti toliko koliko žive njegove pjesme.

ZAGREB - Ovogodišnji festival "Književnost uživo - Literatura live" otvoren je sinoć u Zagrebu predstavljanjem romana Dževada Karahasana "Noćno vijeće" i prepjevima poezije iranskoga pjesnika Parviza Kharzaija. Festival na kojem će se hrvatskoj publici do 9. studenoga predstaviti dvadesetak stranih književnika otvorila je direktorica festivala Sibila Petlevski. O književnom djelu Dževada Karahasana (BiH) govorio je književni kritičar Velimir Visković i urednik njegova romana "Noćno vijeće" kojeg je upravo objavio zagrebački nakladnik Profil International.

ZAGREB - Zagrebačka Opera Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) sinoć je u Zagrebu svečanom izvedbom opere Jakova Gotovca "Ero s onoga svijeta" obilježila 110. obljetnicu autorova rođenja i 70. godišnjicu od praizvedbe te hrvatske opere. Sinoćnju svečanu izvedbu režirao je Krešimir Dolenčić, njom je ravnao Loris Voltolini, kostime je prema kostimografiji Inge Kostničer, obnovila Dženisa Pecotić, a scenograf je bio Dalibor Laginja. Ulogu Marka tumačio je Ivica Šarić, Domu - Ivanka Boljkovac, Đulu - Miljenka Grđan, Miću (Eru) - Janez Lotrič, a mlinara Simu - Sotir Spasevski.

VARAŽDIN - Muškarac koji je sinoć u Marčanu iz pištolja ubio 50-godišnju K.M., a zatim i sebe je 55-godišnji S.B. iz Ladanja Gornjeg, priopćila je Policijska uprava varaždinska. Očevidom i policijskim izvidima je utvrđeno da je S.B iz za sada neutvrđenih razloga oko 18 sati ušao u stan u Viničkoj ulici 61, ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u K.M. i na mjestu je usmrtio.Nakon toga je istim pištoljem, za kojeg je imao dozvolu, počinio samoubojstvo. Neslužbeno se doznaje da je ubijena Katica Mumlek (50) majka Varteksovog nogometaša Miljenka Mumleka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙