FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić odlikovao Dragutina Tadijanovića

ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Hrvatskog pjesnika i akademikaDragutina Tadijanovića večeras je na njegov 100. rođendan odlikovaopredsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić Redom Kneza Branimira sogrlicom za izniman doprinos hrvatskoj kulturi i književnosti.
ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Hrvatskog pjesnika i akademika Dragutina Tadijanovića večeras je na njegov 100. rođendan odlikovao predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić Redom Kneza Branimira s ogrlicom za izniman doprinos hrvatskoj kulturi i književnosti.

Predajući na svečanosti u svom Uredu visoko odličje bardu hrvatske lirike predsjednik Mesić je zahvalio Tadijanoviću na svemu što je stvorio u hrvatskoj književnosti, na brojnim pjesmama što ih je napisao, na prijevodima kojima je zadužio hrvatsku literaturu te na radu u Hrvatskoj akademiji, znanosti i umjetnosti.

Mesić je istaknuo da su Tadijanovićeve pjesme nadahnjivale i nadahnjuju učenike kroz mnoge generacije. Ovo odličje samo je jedno malo priznanje za sve ono što ste kroz svoj životni vijek stvorili, istaknuo je Mesić te poželio Dragutinu Tadijanoviću još puno stvaralačkog rada.

Slavljenik Dragutin Tadijanović zahvalio je predsjedniku Mesiću na odličju, a u srdačnom razgovoru s predsjednikom i suradnicima nekoliko je puta naglasio kako "ulaskom u 100. postaje 'stotiša'".

Predsjednik Mesić s velikim je zanimanjem slušao Tadijanovića koji se prisjetio brojnih događaja iz svog života dugog jedno stoljeće, od najranijih godina pa sve do ulaska u 101. godinu.

Pjesnik je u šali kazao da "ulazi u 101. a sačekat će do 105.".

Proslava Tadijanovićevog rođendana nastavlja se večeras u hotelu Westin, a zajednički su je pripremili Školska knjiga i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙