FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IATA očekuje snažniji rast zračnog prometa do 2009.

ŽENEVA, 3. studenog 2005. (Hina/APA) - Međunarodno udruženjezrakoplovnih prijevoznika (IATA) objavilo je da u sljedećim godinamaočekuje snažan rast zračnog prometa.
ŽENEVA, 3. studenog 2005. (Hina/APA) - Međunarodno udruženje zrakoplovnih prijevoznika (IATA) objavilo je da u sljedećim godinama očekuje snažan rast zračnog prometa.

Tako bi u razdoblju od 2005. do 2009. putnički promet trebao zabilježiti godišnji rast od 5,6 posto dok bi međunarodni teretni promet u istom razdoblju trebao rasti 6,3 posto godišnje, izjavio je šef IATA-e Giovanni Bisignani.

Tekuća godina predstavlja za zrakoplovne prijevoznike prijelaz s razdoblja snažnog kolebanja u potražnji na razdoblje stabilnog rasta, ustvrdio je Bisignani, predviđajući posebno intenziviranje prometnih tokova između Azije i Bliskog Istoka zbog snažnog gospodarskog rasta tih regija i povećanja kapaciteta.

Promet unutar Europe trebao bi porasti na godišnjoj razini za 5,1 posto, pri čemu bi u srednjoj i istočnoj Europi trebao rasti brže nego na zapadnom dijelu kontinenta.

Što se tiče pojedinih zemalja, najsnažniji rast broja putnika zabilježit će po prognozama IATA-e Poljska, 11,2 posto. Slijedi Kina s 9,6 posto i Češka s 9,5 posto.

Čitav bi se teretni promet po željama međunarodnog udruženja zračnih prijevoznika trebao do 2010. odvijati isključivo elektronskim putem, dakle bez papirnatih dokumenata.

Pritom bi netom pokrenuti program "e-freight" trebao osigurati uštedu od 1,2 milijarde dolara godišnje i skratiti prijevoz tereta za jednu četvrtinu sadašnjeg vremena. To je prava revolucija, komentirao je Bisignani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙