FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebu oduzeto domaćinstvo EP u gimnastici

ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Europski gimnastički savez (UEG) načelu s predsjednikom Dimitropoulosom donio je odluku prema kojoj seZagrebu oduzima domaćinstvo Europskog prvenstva 2006. godine, te je zanovoga domaćina određen grčki Volos.
ZAGREB, 4. studenog 2005. (Hina) - Europski gimnastički savez (UEG) na čelu s predsjednikom Dimitropoulosom donio je odluku prema kojoj se Zagrebu oduzima domaćinstvo Europskog prvenstva 2006. godine, te je za novoga domaćina određen grčki Volos.

Hrvatski gimnastički savez, kojemu je u lipnju 2005. prvenstvo dodijeljeno, prvo je dostavio UEG-u jamstvena pisma Vlade Republike Hrvatske, Hrvatskog olimpijskog odbora i Poglavarstva grada Zagreba u kojima se izražava financijska i organizacijska podrška organizaciji tog događaja u Zagrebu.

Do traženog roka (1. studenoga 2005.) UEG-u je dostavljena i tražena potvrda Hrvatske televizije da će prenositi prvenstvo. Hrvatska televizija je, uzimajući u obzir tehnički vrlo zahtjevne (četiri dana, šest reportažnih kola, 30 kamera) i skupe (oko dva milijuna kuna) uvjete produkcije i proizvodnje signala, svoj pristanak uvjetovala podmirivanjem dvije trećine troškova produkcije od HGS-a ili njegovih partnera, te o tome izvijestila HGS i EUG. HGS je uz pomoć Poglavarstva grada Zagreba pristao na rečene uvjete.

UEG je uzimajući sve navedeno u obzir ipak smatrala da nema "čvrstih garancija uvjeta za organizaciju EP u Zagrebu", te je prvenstvo dodijelila Grčkoj, smatrajući da "ova odluka ne bi trebala obeshrabriti HGS da se kandidira za organizaciju jednog od EP u budućnosti".

Ovom prigodom HGS zahvaljuje svim institucijama i pojedincima koji su od početka podržavali taj projekt, a poglavito Vladi Republike Hrvatske, gradonačelniku i Poglavarstvu grada Zagreba i Hrvatskom olimpijskom odboru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙