FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za 1. studenoga

ZAGREB, 1. studenoga 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje usvijetu za utorak 1. studenoga.
ZAGREB, 1. studenoga 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje u svijetu za utorak 1. studenoga.

CANBERRA - Hrvatska ministrica Kolinda Grabar-Kitarović nastavlja radni posjet Australiji tijekom kojega će se sastati s mnogim visokim australskim dužnosnicima s kojima će razgovarati o aktualnim vanjskopolitičkim pitanjima i bilateralnim političkim odnosima dviju zemalja. Grabar-Kitarović je u Australiju doputovala u ponedjeljak, a posjet traje do 10. studenoga. Ministrica je u ponedjeljak s australskim domaćinima razgovarala o bilateralnim odnosima Hrvatske i Australije koje valja jačati, posebice u gospodarstvu, te o mogućnostima promjene viznog režima,

DEN HAAG - Nastavak suđenja pred Haškim sudom (ICTY) "vukovarskoj trojci" bivših oficira JNA, Mili Mrkšiću, Miroslavu Radiću i Veselinu Šljivančaninu, optuženima za pokolj na Ovčari u studenom 1991.

DEN HAAG - Nastavak izvođenja dokaza obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY).

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush objavit će plan borbe protiv eventualne pandemije ptičje gripe u Sjedinjenim Državama.

AMSTERDAM/DEN HAAG - Posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina koji će se sastati s nizozemskim premijerom Janom Peterom Balkenedeom.

LONDON - Svečanost u katedrali svetog Pavla u znak sjećanja na žrtve terorističkih napada u Londonu, uz nazočnost kraljice Elizabete II. i premijera Tonyja Blaira.

NEW YORK - Službeni posjet princa Charlesa i njegove supruge Camille, vojvotkinje od Cornwalla, Sjedinjenim Državama - riječ je o prvom službenom posjetu para nakon vjenčanja. Charles i Camilla će se u New Yorku sastati s glavnim tajnikom UN-a Kofijem Annanom.

DEŽURNI U VPR-u:

Noć: Srđan Baković

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Darko Vlahović

Večer: Domagoj Janković

Tel. 385 1 4808 645

Fax. 385 1 4808 822

E-mail: vphina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙