FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 9. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21sat.
ZAGREB, 9. listopada 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Na današnjem 11. susretu najtežih, stopostotnih vojnih invalida Domovinskog rata, potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je da će do kraja godine i preostala četiri najteža invalida Domovinskog rata biti stambeno zbrinuta. Kosor je najavila i najnoviju akciju Ministarstva branitelja - liječenje u baro-komori u Splitu stopostotnih HRVI prve skupine, što će njeno ministarstvo osigurati ugovorom s Ministarstvom obrane i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje. "Baro-komora može pomoći u liječenju zdravstvenih problema kojima se 100-postotni HRVI prve skupine suočavaju svakodnevno", rekla je Kosor i dodala da će oni na liječenju moći boraviti sa svojom obitelji.

ZAGREB - Hrvatski Caritas obavijestio je danas priopćenjem javnost da je pokrenuo međunarodnu akciju pomoći žrtvama potresa koji je u subotu ujutro 8. listopada pogodio južnu Aziju, a u kojem su najviše stradali Pakistan, Indija i Afganistan. Svi ljudi dobre volje, građani i tvrtke koji se žele uključiti u Caritasovu međunarodnu akciju i tako se solidarizirati sa žrtvama potresa, mogu to učiniti pozivom na donacijski telefon, 060 600 400 (6,82 kune po minuti) ili uplatom na žiro račun 2340009-1100080340, poziv na broj 081005 ili donacijom koju je moguće izvršiti u svakoj katoličkoj župi.

ŠIBENIK - Predstavnici 32 veleposlanstava u Hrvatskoj, među kojima su šefovi diplomatskih misija akreditiranih u Hrvatskoj, otpravnici poslova i članovi njihovih obitelji, posjetili su danas Šibenik, u povodu Dana neovisnosti. Ugledne goste dočekali su i pozdravili župan Šibensko-kninske županije Duje Stančić i šibenska gradonačelnica Nedjeljka Klarić. Austrijska veleposlanica u Hrvatskoj Helga Konrad izjavila je novinarima kako su je posebno obradovale najnovije vijesti o početku pregovora za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, te kako je Austrija bila veliki zagovornik kako neovisnosti Hrvatske, tako i njezinog ulaska u Europu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙