FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rođendanska čestitka predsjednika Hrvatskog sabora D. Tadijanoviću

ZAGREB, 3. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks uputio je akademiku Dragutinu Tadijanoviću, najvećemživućem hrvatskom piscu, uredniku i prevoditelju, čestitku u povodunjegovog 100. rođendana, kojeg će taj velikan hrvatske književnostiproslaviti sutra, 4. studenoga, priopćeno je iz Urednika predsjednikaHrvatskog sabora.
ZAGREB, 3. studenoga 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je akademiku Dragutinu Tadijanoviću, najvećem živućem hrvatskom piscu, uredniku i prevoditelju, čestitku u povodu njegovog 100. rođendana, kojeg će taj velikan hrvatske književnosti proslaviti sutra, 4. studenoga, priopćeno je iz Urednika predsjednika Hrvatskog sabora.

"Kada se između pjesnika i njegovih pjesama stvori nevidljiv znak jednakosti, kada u pjesmi osjećamo i vidimo pjesnika, a u pjesnikovom liku, govoru, u njegovom oku čitamo njegove pjesme - i kada njegova lirika uvijek iznova prodire u dubine srca novih i novih čitatelja - onda možemo slobodno ustvrditi da je pjesnik time sam sebi podigao vječiti, uvijek živući spomenik.

'Dok pjesme budu žive, dotle ću živjeti i ja', rekli ste jednom prigodom izrazivši time Vašu i našu veliku zajedničku želju koja se i obistinila, na radost svih zaljubljenika u Vašu poeziju", stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, koji je doajenu hrvatske lirike Dragutinu Tadijanoviću, uz 100. rođendan izrazio želju da nastavi stvarati istim žarom i istom vedrinom, unoseći tako u živote čitatelja toplinu svojstvene mu neposrednosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙