FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Tadijanovićeva zbirka poezije "Rabske pjesme"

RAB, , 14. listopada 2005. (Hina) - Zbirka poezije "Rabske pjesme"akademika Dragutina Tadijanovića, u izdanju riječke izdavačke kuće"Adamić", uz nazočnost autora, predstavljena je večeras u Rabu.
RAB, , 14. listopada 2005. (Hina) - Zbirka poezije "Rabske pjesme" akademika Dragutina Tadijanovića, u izdanju riječke izdavačke kuće "Adamić", uz nazočnost autora, predstavljena je večeras u Rabu.

Knjiga sadrži pedestak pjesama napisanih u vrijeme Tadijanovićevih boravaka na Rabu, a izdana je povodom skoroga pjesnikova 100. rođendana, 4. studenoga.

Zbirku "Rabske pjesme" Adamić je izdao u suradnji s Gradom Rabom i Primorsko-goranskom županijom. Predgovor zbirci je napisao akademik Slobodan Novak, koji je na večerašnjem predstavljanju i izložio dijelove pregovora.

Na svečanosti su učenici rapske Osnovne škole "Ivana Rabljanina" recitirali Tadijanovićeve pjesme, te jednu od rijetkih pjesama Slobodna Novaka, "Tramontanu", napisanu na Rabu 1947. godine.

Slastičari hotela "Padova", gdje je održana svečanost, napravili su veliku rapsku tortu sa sto svjećica, čime je počelo obilježavanje 100 godina pjesnikova života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙