FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN poziva na hitnu intervenciju zbog krize između Etiopije i Eritreje

ASMARA, 3. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Vojni manevri Etiopije iEritreje u blizini granice između dviju zemalja rezultirali su krizomna koju je potrebno odmah obratiti pozornost ili bi se mogle obnovitistare nesuglasice koje su dovele do rata između dviju zemalja 1998. i2000., izvijestili su u četvrtak dužnosnici UN-ove misije za Etiopijui Eritreju (UNMEE).
ASMARA, 3. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Vojni manevri Etiopije i Eritreje u blizini granice između dviju zemalja rezultirali su krizom na koju je potrebno odmah obratiti pozornost ili bi se mogle obnoviti stare nesuglasice koje su dovele do rata između dviju zemalja 1998. i 2000., izvijestili su u četvrtak dužnosnici UN-ove misije za Etiopiju i Eritreju (UNMEE).

Oni su izrazili zabrinutost vojnim manevrima pokrenutim u posljednjih deset do petnaest dana, koji uključuju premještaj tenkova, pripremu proturaketne obrane i vojnih snaga, što bi situaciju moglo učiniti "još opasnijom".

Glavni tajnik UN-a Kofi Annan u srijedu je obje strane pozvao na suzdržanost, a Vijeće sigurnosti pozvao je na poduzimanje odgovarajućih koraka koji bi omogućili sagledavanje situacije u svjetlu, kako je kazao, "iznimno zabrinjavajućih izvješća o vojnim manevrima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙