FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indonezija: troje djece sa simptomima ptičje gripe

DŽAKARTA, 3. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Indonezijski ministarzdravstva u četvrtak je priopćio da troje djece pokazuju simptomeptičje gripe, visoku temperaturu, poteškoće u disanju i znakovevirusne infekcije, ali da bolest još uvijek nije potvrđena.
DŽAKARTA, 3. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Indonezijski ministar zdravstva u četvrtak je priopćio da troje djece pokazuju simptome ptičje gripe, visoku temperaturu, poteškoće u disanju i znakove virusne infekcije, ali da bolest još uvijek nije potvrđena.

"Nadamo se da će nam rezultati stići za dva do tri dana, no s obzirom na simptome, postoji velika vjerojatnost da su oboljeli od ptičje gripe", kazao je Siti Fadillah Supari.

Troje djece, mlađe od pet godina, liječi se u općoj bolnici u Džakarti.

Indonezija je u srpnju zabilježila prvi smrtni slučaj kod ljudi zbog ptičje gripe. Od te je bolesti u Indoneziji do sada preminulo četvero ljudi, a troje ih se oporavilo.

Ptičja se gripa u Indoneziji pojavile 2003. godine. Oboljela perad registrirana je u 23 od 33 provincije, a kako bi se spriječilo širenje zaraze ubijeno je 10 milijuna komada peradi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙