FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington odustao od slanja tima za uragane na Kubu

WASHINGTON, 2. studenoga 2005.(Hina) - Namjera Sjedinjenih Država dapošalju stručni tim na Kubu kako bi procijenio štete od uragana Wilmaza sada se neće ostvariti jer kubanska vlada želi humanitarnu misijupretvoriti u političke razgovore, objavio je u srijedu StateDepartment.
WASHINGTON, 2. studenoga 2005.(Hina) - Namjera Sjedinjenih Država da pošalju stručni tim na Kubu kako bi procijenio štete od uragana Wilma za sada se neće ostvariti jer kubanska vlada želi humanitarnu misiju pretvoriti u političke razgovore, objavio je u srijedu State Department.

Kuba je 26. listopada obavijestila SAD da je pripravna prihvatiti humanitarni tim za procjenu šteta što je bio rijedak znak spremnosti na suradnju dviju zemalja koje su u lošim odnosima u posljednih 46 godina vlasti Fidela Castra.

Kubanska vlada je u razgovorima nakon toga izmijenila misiju tima i sada je želi iskoristiti za raspravu o njihovoj viziji "regionalne reakcije na katastrofe", rekao je u priopćenju glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack.

"Ponuda za tim za procjenu ostaje na stolu, ali mi nismo spremni preokrenuti humanitarnu misiju u politički dijalog o pitanjima nepovezanim s osiguravanjem pomoći kubanskim žrtvama uragana Wilma", rekao je on.

McCormack je napomenuo kako Sjedinjene Države osiguravaju Kubi humanitarnu pomoć od 100.000 dolara za saniranje posljedica uragana koja se raspačava preko nevladinih organizacija na Kubi.

Tročlani tim je trebao procijeniti štete i predložiti moguću daljnu pomoć žrtvama uragana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙