FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Blokirana britanska pomoć žrtvama Katrine zbog straha od kravljeg ludila

WASHINGTON, 14. listopada 2005. (Hina/AFP) - Strah od kravljeg ludilai zabrana uvoza britanske govedine prekinuli su raspodjelu oko 400.000vojnih obroka koje je Velika Britanija poslala žrtvama uragana Katrinau Louisiani (na jugu SAD-a), priopćili su dužnosnici u petak.
WASHINGTON, 14. listopada 2005. (Hina/AFP) - Strah od kravljeg ludila i zabrana uvoza britanske govedine prekinuli su raspodjelu oko 400.000 vojnih obroka koje je Velika Britanija poslala žrtvama uragana Katrina u Louisiani (na jugu SAD-a), priopćili su dužnosnici u petak.

Kevin Sheridan, službeni predstavnik Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), rekao je da je od ministarstva poljodjelstva dobio naputak da prekine raspodjelu britanske humanitarne pomoći koja je počela odmah nakon prolaska uragana u New Orleansu.

Oko 118.000 obroka već je podijeljeno žrtvama uragana u Louisiani, dok ostatak - 400.000 obroka - leži u hangaru u Arkansasu kojega unajmljivanje stoji 16.000 dolara na mjesec.

Odluka o prekidu raspodjele pomoći temelji se na američkoj zabrani uvoza britanskih mesnih proizvoda iz 1997., zbog straha od kravljeg ludila.

Američki dužnosnik koji nije htio otkriti identitet rekao je da se zbog izvanrednog stanja i velike količine dopremljene pomoći nitko nije dosjetio da britanska pošiljka podliježe embargu koji je na snazi u Americi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙