FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Misija MMF odlazi neobavljena posla

trogodišnjegfinancijskog aranžmana, izjavili su u ponedjeljak novinarima daprekidaju pregovore i odlaze u Washington, no da će pregovori bitinastavljeni "u mjeri u kojoj to bude bilo potrebno".
Beograd,31. listopada 2005.(Hina) - Predstavnici Misije Međunarodnog monetarnog fonda koji su s predstavnicima srbijanske vlade proteklih dana pregovarali u Beogradu o posljednjoj reviziji trogodišnjeg financijskog aranžmana, izjavili su u ponedjeljak novinarima da prekidaju pregovore i odlaze u Washington, no da će pregovori biti nastavljeni "u mjeri u kojoj to bude bilo potrebno".

"Pregovori o poslednjoj reviziji trogodišnjeg aranžmana će se nastaviti jer su ostala neriješena pitanja monetarne politike, strukture javne potrošnje i rasta plaća u javnim poduzećima ", rekla je na konferenciji za novinstvo voditeljica Misije MMF Pirrita Sorsa.

Ona je rekla da se MMF ne protivi isplati duga umirovljenicima u 2006., ali da za to treba naći ušteđena sredstva u proračunu. Upozorila je i na visoku inflaciju koja bi do konca godine mogla biti 17 posto, te visoku javnu potrošnju.

Predstavnici Misije MMF nisu željeli precizirati hoće li pregovori biti uspješno završeni do Nove godine kako je planirano. Ponovili su samo da će oni biti nastavljeni, da je postignut stanoviti pomak, ali i da ima još otvorenih pitanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙