FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jović će Sanadera izvijestiti o incidentu koji krivi Luku Bebića

MOSTAR, 31. listopada 2005. (Hina) - Predsjedavajući PredsjedništvaBiH Ivo Miro Jović izjavio je kako će hrvatskog premijera Ivu Sanaderai predsjednika Sabora Vladimira Šeksa izvijestiti o subotnjemmeđudržavnome incidentu kojega je, kako tvrdi, prouzročiodopredsjednik Sabora Luka Bebić kada je prigodom puštanja u prometceste Slano-Ravno izbacio Jovića iz službenoga protokola.
MOSTAR, 31. listopada 2005. (Hina) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović izjavio je kako će hrvatskog premijera Ivu Sanadera i predsjednika Sabora Vladimira Šeksa izvijestiti o subotnjem međudržavnome incidentu kojega je, kako tvrdi, prouzročio dopredsjednik Sabora Luka Bebić kada je prigodom puštanja u promet ceste Slano-Ravno izbacio Jovića iz službenoga protokola.

Jović je u intervju bosanskohercegovačkom izdanju Večernjeg lista ustvrdio da mu, premda je zajedničkim protokolom bilo utvrđeno da Jović i Bebić zajedno otvore prometnicu, na svečanosti u Ravnome nije bilo dopušteno obratiti se uzvanicima niti prerezati vrpcu na novoizgrađenoj prometnici. Za to je, po Joviću, odgovoran Bebić i dio pristalica HDZ-a BiH koje podupire Sanader.

"Dopredsjednik Sabora (Bebić) ne može sebi uzeti za slobodu doći na teritorij susjedne zemlje, tamo kreirati protokol svečanosti te ne pozdraviti i uopće ignorirati predsjednika zemlje. Tako se ne izgrađuju međudržavni odnosi", rekao je Jović pripisavši taj "propust političkim primitivcima i mešetarima".

Jović je odbio povezati incident u Ravnome s odnosima između stranke HDZ u Zagrebu i stranke HDZ BiH u Mostaru, na čijem je čelu Dragan Čović čijim se bliskim suradnikom u javnosti smatra upravo Jović.

"To ne bi smjelo imati nikakve veze s neslaganjima te naravi. U Hrvatskoj postoji službena vlast. Oni ovdje nisu došli kao predstavnici HDZ-a, niti je otvarana cesta HDZ-u", rekao je Jović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙