FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Teheran: Ajatolah Ali Khamenei ublažio nedavnu Ahmadinedžadovu izjavu

TEHERAN , 31. listopada 2005. (Hina/dpa) - Vrhovni iranski duhovnivođa ajatolah Ali Khamenei u nedjelju je ublažio nedavnuprotuizraelsku izjavu predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, izjavivšikako će "cionistički režim" na kraju doživjeti slom koji će bitiposljedica palestinskog otpora.
TEHERAN , 31. listopada 2005. (Hina/dpa) - Vrhovni iranski duhovni vođa ajatolah Ali Khamenei u nedjelju je ublažio nedavnu protuizraelsku izjavu predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, izjavivši kako će "cionistički režim" na kraju doživjeti slom koji će biti posljedica palestinskog otpora.

"Otpor Palestinaca bez ikakve će sumnje dovesti do kolapsa cionističkog režima", rekao je Khamenei za novinsku agenciju Fars, u svojoj prvoj reakciji na Ahmadinedžadovu izjavu.

Iranski je predsjednik prošli tjedan izjavio kako se nada da će se predviđanje pokojnog islamskog vođe ajatolaha Ruhollaha Homeinija prema kojemu će Izrael na kraju biti iskorijenjen iz islamskog svijeta, ostvariti zahvaljujući akcijama "novoga vala" palestinskih boraca za slobodu.

Ahmadinedžadovu izjavu odmah su oštro osudile sve zapadne zemlje, palestinsko vodstvo i UN-ovo Vijeće sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙