FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor: referendum o osnutku euroregije

PULA,30. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik Odbora za referendumnajavio je danas u Puli da će pokrenuti inicijativu da se građani nareferendumu očituju o prijedlogu o osnutku euroregije koji su uUdinama potpisali župani Ivan Jakovčić i Zlatko Komadina.
PULA,30. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik Odbora za referendum najavio je danas u Puli da će pokrenuti inicijativu da se građani na referendumu očituju o prijedlogu o osnutku euroregije koji su u Udinama potpisali župani Ivan Jakovčić i Zlatko Komadina.

Predsjednik Odbora Bruno Poropat rekao je na konferenciji za novinare da će Odbor pokrenuti referendum građana Istarske i Primorsko-goranske županije kako bi se provjerilo podupiru li oni župane Ivana Jakovčića i Zlatka Komadinu u, kako je rekao, udruživanju s 'neonacistom' Jorgom Heiderom kad je riječ o osnutku euroregije.

Po njegovim riječima, Odbor za referendum nema ništa protiv suradnje među regijama, no o tome građani dviju županija trebaju odlučiti referendumom.

Naime, Jakovčić, Komadina, Heider i predsjednici talijanskih regija Veneto i Friuli Venezia Giulia potpisali su nedavno u Udinama prijedlog Izjave o osnivanju euroregije.

"Nakon što se oglušio na deset tisuća potpisa građana Istre koji su tražili raspisivanje referenduma zbog rasprodaje istarskog zemljišta, potvrđujući tako da u tome ima osobne interese, istarski župan sada - kako bi ti interesi bili pokriveni političkim razlozima - s austrijskim neonacistom Heiderom želi osnovati projekt euroregije", rekao je Bruno Poropat, dodajući da je referendum ponovno najbolji način da se provjeri podupiru li građani Istre takvu njegovu odluku.

Član Odbora za referendum Damir Radnić ustvrdio je kako ne treba sumnjati u to da "ljubav između Jakovčića i Heidera" građanima Istre može donijeti isključivo crne dane ispunjene rasprodajom istarskog zemljišta, ograničavanjem demokracije, siromaštvom i šikaniranjem.

Tom je prigodom podsjetio i na, kako ju je nazvao, "sramnu prodaju Arenaturista" za samo 4,2 milijuna maraka, kada je upravo Jakovčić našao "navodne investitore koji su se javno hvalili svojom desničarskom orijentacijom".

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić, koji je kao gost sudjelovao na konferenciji za novinare, ustvrdio je da ljudi koji vode Istarsku županiju obmanjuju javnost jer prikazuju lažnu sliku u Istri kad je riječ o nezaposlenosti i rastu gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙