FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za referendum i IDF o projektu "Brijuni-riviera"

PULA,2. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik Odbora za referendumIstarske županije Bruno Poropat rekao je danas u Puli kako je Državnisavjet za prostorno uređenje negativnom ocjenom projekta"Brijuni-riviera" potvrdio stajalište tog odbora da je projekt štetani neprihvatljiv za održiv razvoj te županije.
PULA,2. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik Odbora za referendum Istarske županije Bruno Poropat rekao je danas u Puli kako je Državni savjet za prostorno uređenje negativnom ocjenom projekta "Brijuni-riviera" potvrdio stajalište tog odbora da je projekt štetan i neprihvatljiv za održiv razvoj te županije.

"Ne podržavamo nikakav model raspolaganja priobaljem ili bilo kojim drugim dijelom Istre osim da se prostor vrati lokalnim vlastima koje će raspolagati svojim resursima na podlozi planske potrebe lokalnog stanovništva", istaknuo je Bruno Poropat na konferenciji za novinare.

O negativnoj ocjeni Državnog savjeta za prostorno uređenje, koji projektu "Brijuni-riviera" zamjera nestručnost, površnost, apartmanizaciju, mogućnost rasprodaje obale i privatizaciju projekata, danas je na zasebnoj konferenciji za novinare u Puli govorio i predsjednik Istarskoga demokratskog foruma (IDF) Luciano Delbianco. Ocijenio je da Istra, nažalost, postaje sve problematičnijom regijom jer ju čelnici vode "jako loše".

Član IDF-a Bruno Langer zatražio je smjenu istarskog župana Ivana Jakovčića.

"Ovu proceduru trebala bi pokrenuti istarska Županijska skupština jer on sam nikada neće dati ostavku", kazao je Bruno Langer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙