FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Grožnjanu otvorene tri samostalne izložbe

GROŽNJAN, 29. listopada 2005. (Hina) - U povodu obilježavanja 40.obljetnice od proglašenja Grožnjana gradom umjetnika večeras su uGradskoj galeriji Fonticus u Grožnjanu otvorene tri samostalne izložbei to Anne Hausner, Sergija Gobba i Roberta Krajcera.
GROŽNJAN, 29. listopada 2005. (Hina) - U povodu obilježavanja 40. obljetnice od proglašenja Grožnjana gradom umjetnika večeras su u Gradskoj galeriji Fonticus u Grožnjanu otvorene tri samostalne izložbe i to Anne Hausner, Sergija Gobba i Roberta Krajcera.

Riječ je o autorima koji su se u svom dosadašnjem djelovanju već predstavili samostalnim likovnim projektima.

Bečka slikarica Anne Hausner istaknuta je autorica u europskim mjerilima koja na izložbi prezentira radove koji predstavljaju izbor iz novije likovne produkcije. Sergio Gobbo iz Grožnjana predstavlja izbor iz bogatog opusa fotografskih radova, dok Roberto Krajcer iz Umaga ovom prigodom nastupa s vrlo osobnim projektom a izlaže "ambijentalnu instalaciju inspiriranu razmišljanjima o prestanku bavljenjem likovnim umjetnostima".

Svi su autori do sada izlagali na mnogim izložbama u respektabilnim galerijama i muzejima diljem svijeta, a za svoj su rad nagrađivani brojnim nagradama te priznanjima.

Izložbe je večeras u grožnjanskoj Galeriji Fonticus otvorio savjetnik za kulturu pri Veleposlanstvu Republike Austrije te direktor Austrijskog kulturnog foruma Zagreb Robert Szucsich.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙