FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tartuf i u sinjskom kraju

SINJ, 29. listopada 2005. (Hina) - Na predjelu Satrića u podnožjuplanine Svilaje sinjski gljivari pronašli su gljivu crni tartuf, štoje pravo iznenađenje za taj kraj, kazao je danas predsjednik sinjskegljivarske udruge "Sunčanica" Branko Šego na otvaranju izložbe gljivau Domu mladih.
SINJ, 29. listopada 2005. (Hina) - Na predjelu Satrića u podnožju planine Svilaje sinjski gljivari pronašli su gljivu crni tartuf, što je pravo iznenađenje za taj kraj, kazao je danas predsjednik sinjske gljivarske udruge "Sunčanica" Branko Šego na otvaranju izložbe gljiva u Domu mladih.

Izloženo je stotinjak vrsta gljiva kakvim je područje Sinja i Cetinske krajine posebno ove godine iznimno bogato. Najkvalitetnije su , rečeno je, blagva koja je inače zakonom zaštićena, pa zatim vrganj, te sunčanica, rujnica, martinčica i dr.

Među izloženim gljivama ima i nekoliko vrsta nejestivih kao što je muhara koja je najotrovnija.

Inače, sinjska gljivarska udruga broji 75 članova, među kojima ima i Splićana, a sve je veći interes za gljivarenjem pa je i na današnjoj izložbi pristupnice potpisalo 10-ak novih članova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙