FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka- Bez prvooptuženoga nastavljeno suđenje skupini krijumčara

RIJEKA, 4. listopada 2005. (Hina) - Suđenje 18-članoj skupinicarinika, špeditera i trgovaca optuženih za krijumčarenje više od 200kamiona kave i tehničke robe preko graničnog prijelaza u Brodu na Kupinastavljeno je na Županijskom sudu u Rijeci u odsutnostiprvooptuženog Tonija Glada čije privođenje danas nije uspjelo.
RIJEKA, 4. listopada 2005. (Hina) - Suđenje 18-članoj skupini carinika, špeditera i trgovaca optuženih za krijumčarenje više od 200 kamiona kave i tehničke robe preko graničnog prijelaza u Brodu na Kupi nastavljeno je na Županijskom sudu u Rijeci u odsutnosti prvooptuženog Tonija Glada čije privođenje danas nije uspjelo.

Suđenje je trebalo biti nastavljeno jučer nakon stanke koja traje od lipnja ove godine, ali se bivši carinik iz Delnica Toni Glad nije odazvao te je sutkinja Ika Šarić koja predsjeda Sudskim vijećem naložila njegovo privođenje. Nakon što nije pronađen suđenje je nastavljeno čitanjem iskaza sudskih vještaka o tom predmetu.

Skupina je optužena za krijumčarenje oko dva milijuna kilograma kave čime je država oštećena zbog izbjegavanja plaćanja carine od 100 milijuna kuna. Kava i tehnička roba su krijumčareni od 1995. do 1997. kad je skupina razotkrivena. Pokrenut je sudski postupak na kojem je 2000. Toni Glad osuđen na sedam godina, a ostali na zatvorske kazne od šest godina naniže. Međutim, Vrhovni je sud vratio postupak na ponovno suđenje zbog navodno utvrđenih razlika u izračunu visine štete nanesene državi.

Ponovljeno suđenje počelo je u lipnju ove godine nakon brojnih odgoda zbog navodnih bolesti optuženih. Toni Glad i trgovkinja Silvana Burla, koja je nepravomoćno bila osuđena na šest godina, nestali su netom prije izricanja prvih presuda 2000.

Glad se pojavio nakon ukidanja presude, a kad je zakazano novo suđenje, uhićen je. Nakon više od tri godine pritvora pušten je na slobodu.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙