FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Viski i zeleni čaj: neobičan koktel koji jako cijene u Kini

LONDON, 27. listopada 2005. (Hina/AFP) - Kina je novi Eldorado zaškotski viski koji je, uz dodatak ledenog zelenog čaja, postao veomapopularan koktel u Kini.
LONDON, 27. listopada 2005. (Hina/AFP) - Kina je novi Eldorado za škotski viski koji je, uz dodatak ledenog zelenog čaja, postao veoma popularan koktel u Kini.

Zahvaljujući tomu, izvoz škotskog viskija u Kinu porastao je za 124 posto u prvom polugodištu 2005., prema podacima SWA-a (Udruga škotskog viskija).

Prodaja tog pića u inozemstvu porasla je za 3 posto na svjetskoj razini i u šest mjeseci je premašila vrijednost od milijardu funta (1.470 milijarda eura). Samo proizvodnja viskija čini 1,2 posto BDP-a Škotske.

Najveće tržište prema ukupnoj vrijednosti izvoza jesu Sjedinjene Države (u porastu od 7 posto), a najveće tržište prema količini prodaje i dalje je Francuska (63,1 milijun boca na godinu), premda je ono u padu od 12 posto.

Najviše se šire azijska tržišta. Osim Kine, tri zemlje bilježe brz porast potrošnje škotskog viskija: Južna Koreja (+26 posto), Tajvan (+25 posto) i Indija (+19 posto).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙