FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa oduševio Beckenbauera

RIM, 26. listopada 2005. (Hina) - Papa će gledati najvažnije utakmiceSvjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, rekao je danas novinarimapredsjednik Organizacijskog odbora SP-a Franz Beckenbauer nakonkratkog razgovora s papom Benediktom XVI. tijekom opće audijencije.
RIM, 26. listopada 2005. (Hina) - Papa će gledati najvažnije utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj, rekao je danas novinarima predsjednik Organizacijskog odbora SP-a Franz Beckenbauer nakon kratkog razgovora s papom Benediktom XVI. tijekom opće audijencije.

Franz Beckenbauer je s velikim uzbuđenjem ispričao novinarima kako se Papa raspitivao o organizaciji SP-a 2006., stanju stadiona i igri njemačke reprezentacije, za koju smatra da ima jaku momčad.

"Govoriti s Papom o nogometu bio je za mene najvažniji trenutak u životu. Papa je vrlo simpatičan, dostojanstven i vedar", rekao je Beckenbauer, dodavši kako je sa Svetim Ocem razgovarao na njemačkom jeziku.

Papa Benedikt XVI. je, kao i Beckenbauer, rodom iz njemačke savezne države Bavarske. Poznato je da je Sveti Otac veliki zaljubljenik u glazbu, te da voli mačke, ali do sada baš i nije pokazivao veliki interes za nogomet.

I danas je po brojnosti vjernika koji su došli na opću audijenciju zabilježen rekord. Na audijenciji je bilo oko 50 tisuća ljudi. Papa je tom prilikom pozvao na molitvu za žrtve prirodnih nepogoda u svijetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙