FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz: Drugu noć zaredom sukob mladih i policije

PARIZ, 29. listopada 2005. (Hina/dpa) - Više od 400 mladih sukobilo ses policijom i zapalilo nekoliko desetaka automobila u pariškompredgrađu Clichy-sous-Bois drugu noć za redom, izvijestila je u subotuprijepodne policija.
PARIZ, 29. listopada 2005. (Hina/dpa) - Više od 400 mladih sukobilo se s policijom i zapalilo nekoliko desetaka automobila u pariškom predgrađu Clichy-sous-Bois drugu noć za redom, izvijestila je u subotu prijepodne policija.

Prema istom izvoru, policija je, pokušavajući suzbiti nerede, ispalila hice iz vatrenog oružja. U sukobima je sedam policajaca ozlijeđeno, devet mladića uhićeno, a ukupno je zapaljeno 29 automobila.

Neredi u spomenutom pariškom predgrađu i sukobi s policijom izbili su nakon što su dvojica tinejdžera preminula pod nejasnim okolnostima u incidentu u četvrtak navečer.

Trojica mladića su navodno pokušali pobjeći policijskoj ophodnji pa su se popela preko ograde koja štiti trafo stanicu. Jedan 14-godišnjak i njegov 17-godišnji prijatelj poginuli su, a treći je mladić teško ozlijeđen.

Policija je opovrgla da je nesreći prethodila policijska potjera za mladićima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙