FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz i Washington "zakopali ratnu sjekiru"

PARIZ, 19. listopada 2005. (Hina/AFP) - Nakon sukoba zbog IrakaSjedinjene Države i Francuska sada su "zakopale ratnu sjekiru",izjavio je u srijedu visoki dužnosnik američkog State Departmenta uposjetu Parizu.
PARIZ, 19. listopada 2005. (Hina/AFP) - Nakon sukoba zbog Iraka Sjedinjene Države i Francuska sada su "zakopale ratnu sjekiru", izjavio je u srijedu visoki dužnosnik američkog State Departmenta u posjetu Parizu.

"Mislim da smo doista zakopali ratnu sjekiru" i "vrlo dobro surađujemo u svezi s mnogim temama", kazao je na susretu s novinarima u američkom veleposlanstvu Nicholas Burns, državni podtajnik za politička pitanja.

"Za nas u Washingtonu očito je da su se veze s Francuskom prilično poboljšale protekle godine", kazao je "treći čovjek" američke diplomacije, istaknuvši napose suradnju u svezi s iranskim nuklearnim programom, Afganistanom, Sirijom i Libanonom.

Francuska se u UN-u oštro usprotivila SAD-u zbog napada na Irak 2003., ocijenivši da razoružanje Iraka treba provesti putem međunarodnog nadzora, a ne vojnom akcijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙