FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Birmingham: Druga noć nasilja - poginuo još jedan mladić

LONDON, 24. listopada 2005. (Hina/AFP) - Birmingham je noćas ponovnobio poprište nasilja, pri čemu je u sukobima poginula jedna osoba,samo 24 sata nakon nereda do kojih je došlo između pripadnika crne iazijatske zajednice, izvijestila je britanska policija.
LONDON, 24. listopada 2005. (Hina/AFP) - Birmingham je noćas ponovno bio poprište nasilja, pri čemu je u sukobima poginula jedna osoba, samo 24 sata nakon nereda do kojih je došlo između pripadnika crne i azijatske zajednice, izvijestila je britanska policija.

U nedjelju oko 22.30, stotinjak mladih - pripadnika azijatske manjine u Birminghamu izazivalo je pripadnike policije u četvrti Lozells, gdje su neredi izbili već u subotu navečer, kada je također poginula jedna osoba.

U četvrti Newton, oko kilometar od subotnjeg mjesta incidenta u nedjelju navečer ubijen je osamnaestogodišnjak, prenose agencije.

Glasnogovornica policije u West Midlandsu u ponedjeljak je novinarima rekao kako za sada ne želi povezivati ovaj incident s ranijim nasiljem. "Još je prerano kazati je li pucnjava izravno povezana s događajima u subotu navečer", rekla je glasnogovornica.

U međuetničkim sukobima koji su se dogodili u subotu navečer u birmingamskoj četvrti Lozells pretučen je jedan dvadesetogodišnji crnac koji je kasnije u bolnici podlegao ozljedama.

Izgredi su u subotu izbili nakon što je policija na javnome skupu u Birminghamu objavila da je uhitila pet osoba osumnjičenih za silovanje 14-godišnjakinje s Kariba. Tada su okupljeni na policiju počeli bacati opeke, kamenje boce i pirotehnička sredstva.

Ista četvrt Lozells, bila je poharana i prije dvadeset godina u rujnu 1985., u dvodnevnim neredima nakon uhićenja jednog crnca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙