FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 2. listopada 2005. (Hina) - ZAGREB, 2. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja
ZAGREB, 2. listopada 2005. (Hina) - ZAGREB, 2. listopada 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja

do 4,30 sati.

ZAGREB - U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu sinoć je održan završni koncert prvog natjecanja za stipendije mladim hrvatskim pjevačima u organizaciji Društva pokrovitelja HNK u Zagrebu i produkcijske kuće Vero Vision. Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije - prva kategorija visokoškolska i druga kategorija majstorska. U visokoškolskoj kategoriji prvu nagradu u iznosu od 50.000 kuna dobila je Marija Kuhar (sopran), drugu nagradu Evelin Novak (sopran) - 40.000 kuna, treću nagradu Krešimir Stražanac (bariton) - 30.000 i četvrtu nagradu Tomislav Lučić (bas) 20.000 kuna. U drugoj kategoriji - majstorskoj - prvu nagradu u iznosu od 50.000

kuna dobio je Ante Jerkunica (bas), dodijeljene su dvije druge nagrade (40.000 kuna) koje ravnopravno dijele Marko Špehar (bas) i Berislav Puškarić (basbariton), treću je dobila Vedrana Šimić (sopran) u iznosu od 30.000 kuna.

VIROVITICA - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin sinoć je na prigodnoj svečanosti u Lukaču kraj Virovitice otvorio postrojenje betonare tvrtke "Nikola" iz Virovitice vrijedne 12 milijuna kuna. Betonara je kapaciteta 80 kubičnih metara na sat i jedna je od najmodernijih u Hrvatskoj, a proizvodit će sve vrste betona, cementne glazure i toplinske izolacije. "U betonaru su ugrađeni najmoderniji uređaji koji signaliziraju i sprječavaju izlazak viška cemente prašine iz silosa pa ni u jednom trenutku ne može doći do zagađenja okoliša", rekao je voditelj betonare Šimo Šimić. Tvrtka "Nikola" osnovana je 1996. kao obiteljska tvrtka za građevinske radove te maloprodaju rabljene i nove stolarije.

KOPRIVNICA - Vozač Ivica Kovačević (21) iz Jagnjedovca kod Koprivnice poginuo je jučer oko 14 sati kad je u svom automobilu "zastava yugo" koprivničke registracije sletio sa županijske ceste iz smjera Starigrada prema Jagnjedovcu, priopćila je sinoć Koprivničko-križevačka policijska uprava. U priopćenju se navodida se zbog neprilagođene brzine automobil u oštrom lijevom zavoju zanio i

udario u betonski električni stup nakon čega se nekoliko puta prevrnuo , a tom prilikom je nesretni mladić ispao iz vozila i na mjestu poginuo. Suvozač V.M . (19) zadobio je lakše tjelesne ozljede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙