FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska osudila izjavu iranskog predsjednika

ANKARA, 28. listopada 2005. (Hina) - Turska je prva islamska zemljakoja je vrlo jasno i nedvosmisleno osudila izjavu iranskogpredsjednika Mahmuda Ahmadinajada o nužnosti "brisanja Izraela s licazemlje", piše u petak istanbulski list Hurriyet.
ANKARA, 28. listopada 2005. (Hina) - Turska je prva islamska zemlja koja je vrlo jasno i nedvosmisleno osudila izjavu iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinajada o nužnosti "brisanja Izraela s lica zemlje", piše u petak istanbulski list Hurriyet.

Utjecajni dnevnik navodi da je turski premijer Recep Tayyip Erdogan, koji se nalazi na summitu europskih lidera u okolici Londona, kazao da je izjava čelnika iranske države "vrlo pogrešna".

"Svaka zemlja je odgovorna razjasniti svoja vlastita stajališta o određenim svjetskim problemima, ali ni jedna nema pravo dovoditi u pitanje pravo druge zemlje na opstojnost", rekao je Erdogan i naglasio da je to potpuno neprihvatljivo.

Hurriyet konstatira da će Erdoganova osuda Ahmadinajadova antiizraelskog stajališta, data u pravo vrijeme i na pravom mjestu, snažno ojačati ugled sekularističke Turske koja je na putu da se pridruži velikoj obitelji zemalja Europske unije (EU).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙