FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lantea i Iris nude cjelovito rješenje za stečaj Name

ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Maloprodajni lanac tekstilnihproizvoda Lantea i maloprodajni lanac parfumerijskih proizvoda Irispredstavili su danas, kako kažu, prvu cjelovitu ponudu za rješavanjestečajnog postupka Name d.d., a pisma namjere početkom ovoga tjednauputili su predsjedniku Vlade i resornim ministrima.
ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Maloprodajni lanac tekstilnih proizvoda Lantea i maloprodajni lanac parfumerijskih proizvoda Iris predstavili su danas, kako kažu, prvu cjelovitu ponudu za rješavanje stečajnog postupka Name d.d., a pisma namjere početkom ovoga tjedna uputili su predsjedniku Vlade i resornim ministrima.

Direktor Lantee Miki Huljić je istaknuo da za kupovinu preostale imovine Name u stečaju (robnih kuća u Zagrebu - u Ilici, Kvatriću i Trnskom te robnih kuća u Vinkovcima i Vukovaru) nude 351 milijun kuna, uz obvezu preuzimanja svih zaposlenika.

Osim toga, domaćim proizvođačima tekstila nude partnerski odnos na način da bi im bio osiguran prostor od 500 do 1000 četvornih metara u Nami u Ilici i na Kvaternikovom trgu isključivo za njih.

Kako bi dodatno stimulirali i promovirali razvoj domaće modne industrije u ponudi je predviđen i poseban izložbeno-prodajni prostor za hrvatske modne dizajnere, kazao je Huljić.

Mišljenja je kako je njihova ponuda najbolja za sve zainteresirane strane, jer zaposlenicima jamči zadržavanje radnih mjesta, a država dobiva mogućnost da riješi stečajni postupak Name. Naime, isplata 351 milijuna kuna u gotovini, kako je rekao, otvara prostor za namirenje vjerovnika Name.

Na taj način, pojasnio je Huljić, mogao bi biti podmiren i dug hrvatskim proizvođačima tekstila kao najvećim vjerovnicima, a istodobno bi im, ukoliko žele baviti se trgovinom, bio osiguran prostor unutar Name.

Govoreći o viziji Name za naredno razdoblje, Huljić je kazao kako imaju razrađene poslovne planove za Namu za narednih deset godina. Tako procjenjuju da bi već u prvoj godini poslovanja promet mogao porasti za više od 30 posto.

Huljić je kazao kako za svoje poslovne planove ili projekte imaju podršku poslovnih banaka, te drži kako su Lantea i Iris ovoga trenutka jedine tvrtke koje mogu odraditi ovaj posao oko Name.

Na pitanje zašto su toliko čekali s ponudom kazao je kako su svoje pismo namjere poslali još u veljači ove godine, zatim u srpnju, no, tada, kako je rekao, ponuda nije bila cjelovita kao ova sada. Dodao je i kako se stečajni upravitelj Name još nije očitovao o njihovoj ponudi, a ne zna ni kada bi mogli dobiti očitovanje od Vlade i resornih ministara.

Lantea ima više od 700 zaposlenih i više od 120 prodavaonica. Lani je ostvarila ukupni promet od 370 milijuna kuna, a planiraju da bi u ovoj godini on mogao iznositi 390 milijuna kuna.

Iris zapošljava 247 djelatnika, ima 56 prodajnih mjesta, a lani je ostvario 163 milijuna kuna prometa.

Inače, u srpnju ove godine Ministarstvo gospodarstva je najavilo da će Vladi predložiti prihvaćanje projekta domaćeg konzorcija Zagrebačke robne kuće, koji okuplja 52 proizvođača tekstila i obuće u Hrvatskoj, o preuzimanju robne kuće Nama u stečaju. Naime, ideja je bila da kroz stečajni postupak robne kuće na Kvatriću i u Ilici pređu u ruke konzorcija. Projektom konzorcija osigurao bi se posao za svih 445 radnika koji rade u Nami, namirenje svih vjerovnika te olakšavanje poslovanja onima koji proizvode tekstilne i kožarske proizvode.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙