FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ciparski predsjednik o pregovorima EU-Turska

NIKOZIJA, 6. listopada 2005. (Hina/AP) - Ciparski predsjednik TassosPapadopoulos je u četvrtak izjavio da bi početak pregovora o članstvuTurske u EU mogao obnoviti napore usmjerene na ponovno ujedinjenjeCipra i primorati Ankaru da otvori svoje luke i aerodrome ciparskimGrcima.
NIKOZIJA, 6. listopada 2005. (Hina/AP) - Ciparski predsjednik Tassos Papadopoulos je u četvrtak izjavio da bi početak pregovora o članstvu Turske u EU mogao obnoviti napore usmjerene na ponovno ujedinjenje Cipra i primorati Ankaru da otvori svoje luke i aerodrome ciparskim Grcima.

"Čim nas glavni tajnik UN-a Kofi Annan pozove, nakon što se ispune svi preduvjeti, mi ćemo biti spremni", kazao je Papadopoulos.

Ankara ne priznaje vladu ciparskih Grka već podupire državu ciparskih Turaka. Prijedlog riješenja Ujedinjenih naroda su ciparski Grci prošle godine odbili na referendumu, dok su ga glasači na turskoj strani Cipra odobrili.

Cipar je podijeljen od 1974. godine, nakon turske vojne invazije, posljedice neuspjelog državnog udara od strane pristaša ujedinjenja s Grčkom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙