FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U deset mjeseci promet dionicama viši od 4 milijarde kuna

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - U deset mjeseci promet dionicamaviši od 4 milijarde kuna
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - U deset mjeseci promet dionicama viši od 4 milijarde kuna

HINA - Financijski servis

Na Zagrebačkoj je burzi od početka ove godine do danas ostvareno više od četiri milijarde kuna redovitog prometa dionicama, a kako su objavili sa Burze, riječ je samo o prometu ostvarenom u dionicama putem trgovinskog sustava Zagrebačke burze, što znači bez obveznica i bez prijavljenih i institucionalnih transakcija.

Ovi odlični trgovinski rezultati, ocjenjuju na Zagrebačkoj burzi, posljedica su pozitivnog tržišnog trenda temeljenog na otpočinjanju procesa približavanja Hrvatske Europskoj uniji te čitave serije novih uvrštenja vrijednosnih papira u kotacije i tržišta Zagrebačke burze.

U kotacije Zagrebačke burze ove je godine uvršteno 14 novih vrijednosnih papira, što je, kako su istaknuli na Burzi, uvelike doprinijelo proširenju ponude.

Posebno značajnim za daljnji razvoj transparentnosti tržišta na Burzi drže činjenicu da je polovica od tog broja, dakle sedam vrijednosnih papira, uvršteno u najzahtjevniju burzovnu kotaciju - Službeno tržište Zagrebačke burze (dva izdanja dionica - Istraturista i Medike, dva izdanja korporativnih obveznica i tri izdanja državnih obveznica).

U tržište JDD uvršteno je šest novih dionica, a dvije tranše komercijalnih zapisa Jadranke iz Malog Lošinja uvrštene su na Redovito tržište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙