FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: počeli 11. "Dani Josipa i Ivana Kozarca"

VINKOVCI, 27. listopada 2005. (Hina) - Polaganjem vijenaca na groboveknjiževnika Josipa i Ivana Kozarca na vinkovačkom gradskom grobljudanas je počela trodnevna književno-znanstvena priredba 11. "DaniJosipa i Ivana Kozarca".
VINKOVCI, 27. listopada 2005. (Hina) - Polaganjem vijenaca na grobove književnika Josipa i Ivana Kozarca na vinkovačkom gradskom groblju danas je počela trodnevna književno-znanstvena priredba 11. "Dani Josipa i Ivana Kozarca".

Posvećena je vinkovačkim i slavonskim književnicima Josipu i Ivanu Kozarcu, koji su svojim stvaralaštvom obilježili prijelaz iz 19. u 20. stoljeće u hrvatskoj književnosti.

Josip Kozarac (1858. - 1906.), književnik i šumar, poznat je po romanima "Mrtvi kapitali" i "Među svjetlom i tminom", te pripovijetkama "Tena" i "Slavonska šuma", a Ivan Kozarac (1885. - 1910.) po romanu "Đuka Begović".

Središnji dio "Dana Josipa i Ivana Kozarca" predviđen je za petak kad će se u Glazbenoj školi "Josipa Runjanina" održati znanstveni skup o životu i djelu Dragutina Tadijanovića u povodu stote obljetnice njegova rođenja.

U Sokolskom domu na vinkovačkom izletištu Sopotu navečer će se održati književna večer "Živi kapitali" i dodjela nagrada "Josipa i Ivana Kozarca". Ovogodišnji dobitnici su Stanislav Marjanović za životno djelo i Stjepan Tomaš za knjigu godine roman "Guslač od marcipana".

Program ovogodišnjih "Dana Josipa i Ivana Kozarca" završava u subotu tradicionalnim izletom "Putovima Jose i Ive Kozarca".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙