FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GlaxoSmithKline nudi besplatne licence za lijek za gripu

LONDON, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Najveći europskiproizvođač lijekova GlaxoSmithKline nudi besplatne licence partnerimakoji mogu proizvesti njegov lijek za gripu Relenza, jedan od dvajulijekova koje preporučuju zdravstveni stručnjaci za korištenje uslučaju pandemije ptičje gripe.
LONDON, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Najveći europski proizvođač lijekova GlaxoSmithKline nudi besplatne licence partnerima koji mogu proizvesti njegov lijek za gripu Relenza, jedan od dvaju lijekova koje preporučuju zdravstveni stručnjaci za korištenje u slučaju pandemije ptičje gripe.

Izvršni direktor kompanije Jean-Pierre Garnier kazao je novinarima u četvrtak da Glaxo traži partnere s kvalifikacijama za proizvodnju lijeka koji se udiše, no nije želio reći tko bi oni mogli biti. Taj najveći proizvođač lijekova u Europi u početku je licencu toga lijeka dobio od australskog Biota Holdingsa.

Garnier je kazao kako očekuje da će taj potez značiti da bi se Relenza mogla isporučivati po cijeni sa znatnim popustom, iako nije iznio procijenjenu cijenu. Glaxo također traži alternativne, pogodnije mehanizme isporuke za Relenzu. Relenza, poput Tamiflua, nije lijek ali smanjuje jačinu gripe.

Inače, GlaxoSmithKline u četvrtak je izvijestio o 20-postotnom rastu zarade po dionici u trećem ovogodišnjem tromjesečju, koji je nadmašio procjene. Izvijestio je i da ubrzava pripreme za opskrbu cjepiva protiv ptičje gripe u slučaju pandemije, kazavši da povećava kapacitete i preustrojava sve više svojih tvornica kako bi proizvodile cjepivo protiv gripe za slučaj pandemije te da radi na razvijanju injekcija za prototip H5N1.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙