FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istražno povjerenstvo mora imati pristup predsjedniku Assadu

NEW YORK, 26. listopada 2005. (Hina/AFP) - Međunarodnom istražnompovjerenstvu koje istražuje ubojstvo Rafika Haririja mora bitidostupan svaki Sirijac za kojega procijeni da je korisno ispitati ga,uključujući predsjednika Bachara al-Assada, izjavio je u srijeduveleposlanik SAD-a pri UN-u John Bolton.
NEW YORK, 26. listopada 2005. (Hina/AFP) - Međunarodnom istražnom povjerenstvu koje istražuje ubojstvo Rafika Haririja mora biti dostupan svaki Sirijac za kojega procijeni da je korisno ispitati ga, uključujući predsjednika Bachara al-Assada, izjavio je u srijedu veleposlanik SAD-a pri UN-u John Bolton.

"To svakako uključuje sirijskog predsjednika, nitko nije iznad zakona", kazao je Bolton novinarima. "Predsjednik Assad imao je vremena razgovarati s medijima, ako za to ima vremena, može razgovarati i s tužiteljem Mehlisom."

U izvješću o istrazi šef povjerenstva Detlev Mehlis već je zatražio pristup svakoj osobi korisnoj za istragu.

Američko-francuski tekst predviđa individualne sankcije - zabranu putovanja i zamrzavanje financijskih dobara u inozemstvu - protiv osumnjičenih osoba.

Sadrži i diskretnu prijetnju ekonomskim sankcijama protiv Damaska, u odlomku koji predviđa da će Vijeće "predvidjeti druge mjere, u skladu s članom 41 Povelje UN-a, kako bi se osiguralo da Sirija primijeni glavne odredbe" teksta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙