FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovačko svijetlo pivo osvojilo pivskog Oskara

KARLOVAC, 26. listopada 2005. (Hina) - U konkurenciji 133 vrstesvijetlih piva iz čitavog svijeta, Karlovačko pivo osvojilo je zlatnumedalju na jednom od najprestižnijih svjetskih natjecanja piva "TheBrewing Industry International Awards", objavljeno je danas izKarlovačke pivovare, članice Heineken grupe.
KARLOVAC, 26. listopada 2005. (Hina) - U konkurenciji 133 vrste svijetlih piva iz čitavog svijeta, Karlovačko pivo osvojilo je zlatnu medalju na jednom od najprestižnijih svjetskih natjecanja piva "The Brewing Industry International Awards", objavljeno je danas iz Karlovačke pivovare, članice Heineken grupe.

Karlovačko pivo odabrano je kao najbolje u kategoriji svijetlog piva s alkoholnim udjelom od 4,4 do 5,5 posto, što je prvi put da je neko hrvatsko pivo osvojilo tu prestižnu nagradu.

Natjecanje koje je suprotstavilo brojne globalno priznate marke piva održano je u sklopu sajma "World Fair for Beverage Technology 2005" u Münchenu. Dodjela nagrada The Brewing Industry International Awards prvi je put održana davne 1886. godine i održava se svake dvije godine u organizaciji The Brewing Technology Services Ltd iz Velike Britanije. Ove je godine ta dodjela prvi put organizirana izvan Velike Britanije, i to od 13. do 15. rujna.

U natjecanju su sudjelovale ukupno 752 vrste piva iz cijelog svijeta podijeljenih u devet kategorija i 27 razreda prema udjelu alkohola i načinu proizvodnje. Stručni žiri je sastavljen uglavnom od 30 "majstora" pivara, direktora proizvodnje ili menadžera kvalitete.

(Hina) xpp/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙