FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisani ugovori za izgradnju podmorskih ispusta u Zadru i Biogradu

ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - U Hrvatskim vodama danas supotpisani ugovori o izgradnji podmorskih ispusta za područja gradaZadra i Biograda na moru, čime je počela realizacija projekta sustavaodvodnje i pročišćavanja voda Biogradske rivijere i grada Zadra.
ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - U Hrvatskim vodama danas su potpisani ugovori o izgradnji podmorskih ispusta za područja grada Zadra i Biograda na moru, čime je počela realizacija projekta sustava odvodnje i pročišćavanja voda Biogradske rivijere i grada Zadra.

Ukupna vrijednost radova procjenjuje se na oko 40 milijuna kuna, a rok za njihovo dovršenje je 18 mjeseci.

Odmah po potpisivanju ugovora uslijedit će izrada glavnog projekta, ishođenje građevinskih dozvola te isporuka cijevi za podmorske ispuste.

Ugovor su potpisali Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, tvrtka Hrvatske vode - Jadranski projekt, predstavnici jedinica lokalne samouprave s područja Zadra i Biograda na moru te konzorcij izvođača radova na čelu s tvrtkom Lavčević.

Izgradnjom sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda grada Zadra i područja Biogradske rivijere omogućit će se proširenje kanalizacijske mreže, a dugoročno će se riješiti i pročišćavanje i odvodnja otpadnih voda grada Zadra te općina Bibinje i Poličnik.

Izgradnjom podmorskog ispusta biogradske rivijere, to će se omogućiti i Biogradu, Sv. Filipu i Jakovu i Pakoštanama, rekla je prilikom potpisivanja ugovora Fani Bojanić iz Hrvatskih voda.

Projekt izgradnje sustava pročišćavanja i odvodnje na zadarskom i biogradskom području dio je šireg projekta zaštite od onečišćenja voda na priobalnom području. Taj projekt obuhvaća izgradnju, modernizaciju, rekonstrukciju i poboljšanje sustava odvodnje i pročišćavanja voda, čiji se ukupni troškovi procjenjuju na oko 280 milijuna eura.

Za provedbu tog projekta osnovana je tvrtka Hrvatske vode - Jadranski projekt d.o.o. Njezin direktor Dinko Polić izvijestio je da će od ukupno 280 milijuna eura za njegovu provedbu, polovicu osigurati Svjetska banka putem zajma, 22 posto sredstava bit će osigurano iz državnog proračuna, sa 19 posto sudjelovat će jedinice lokalne samouprave, a 9 posto je učešće Hrvatskih voda.

Polić je najavio da će uz izgradnju sustava pročišćavanja i odvodnje na zadarskom i biogradskom području, uskoro početi slični projekti u Rijeci, Opatiji, Rogoznici, Omišu, Dugom Ratu, Makarskoj, Opuzenu, Malostonskom zaljevu i Novigradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙