FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 17. svjetski festival animiranog filma

ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Sedamnaesti svjetski festivalanimiranog filma posvećen dugometražnom animiranom filmu, otvoren je uzagrebačkom kinu Cinestar projekcijom filma "Wallace i Gromit uvelikoj povrtnoj zavjeri" u produkciji Aargman Animation iz VelikeBritanije.
ZAGREB, 26. listopada 2005. (Hina) - Sedamnaesti svjetski festival animiranog filma posvećen dugometražnom animiranom filmu, otvoren je u zagrebačkom kinu Cinestar projekcijom filma "Wallace i Gromit u velikoj povrtnoj zavjeri" u produkciji Aargman Animation iz Velike Britanije.

Otvarajući u utorak navečer Animafest, predsjednik Vijeća festivala Joško Marušić podsjetio je kako je svjetski festival animiranih filmova organiziran daleke 1972. u Zagrebu, sjedištu tada utjecajne zagrebačke škole animacije, te kako je to bila tek druga manifestiacija u svijetu na kojoj su se trebali ocjenjivati umjetnički napori stvaralaca animacije.

Rekao je i kako je želja Animafesta osobitu pažnju posvetiti europskom dugometražnom animiranom filmu.

Vijeće festivala dodijelilo je i nagradu festivala za životno djelo američkom producentu Jeffreyu Katzenbergu, jednom od osnivača kompanije Dreamworks. On je svojim djelom i naporima uspio realizirati veliki broj animacijskih produkcija, rekao je Marušić.

Na 17. Svjetskom festivalu animiranog filma u natjecateljskom dijelu bit će prikazano 12 cjelovečernjih ostvarenja većinom europskih producenata te sedam filmova izvan konkurencije.

Natjecateljski program festivala započeo je u Kinu Tuškanac gdje će se manifestacija odvijati sve do kraja trajanja do 30. listopada, kada će biti upriličena i svečana dodjela festivalskih nagrada.

Zadnjeg dana festivala organizatori pripremaju i obiljevažavanje Međunarodnog dana animacije.

Sedamnaesti Svjetski festival animiranog filma - dugometražni filmovi, održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike, a u ime gradonačelnika Milana Bandića festival je otvorila dogradonačelnica Ljiljana Kuhta.

Festival je realizirala Koncertna direkcija Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙