FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abbas u Kairu

KAIRO, 27. rujna 2005. (Hina/AFP) - Palestinski vođa Mahmud Abbasdoputovao je u utorak navečer u Kairo, gdje će s egipatskim čelnicimarazgovarati o stanju na palestinskim područjima nakon najnovijeg valanasilja i izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze, kako navodedužnosnici.
KAIRO, 27. rujna 2005. (Hina/AFP) - Palestinski vođa Mahmud Abbas doputovao je u utorak navečer u Kairo, gdje će s egipatskim čelnicima razgovarati o stanju na palestinskim područjima nakon najnovijeg vala nasilja i izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze, kako navode dužnosnici.

Abbas se u srijedu treba sastati s predsjednikom Hosnijem Mubarakom s kojim će razgovarati o eskalaciji nasilja između izraelske vojske i radikala iz Hamasa i Islamskog džihada, kao i o stanju na granici između Egipta i pojasa Gaze, dodaju dužnosnici.

Dana 16. i 17. rujna Egipćani i Palestinci ponovno su iznimno otvorili granični prijelaz u Rafahu, jedini između pojasa Gaze i Egipta, koji je zatvoren nekoliko dana prije završetka povlačenja izraelske vojske koja je nadzirala granicu.

Izraelci i Palestinci su se dogovorili da Izraelci više neće biti nazočni na graničnom prijelazu. No Izrael traži da i dalje, barem u prvo vrijeme, nadzire robni promet, kao i osobe koje iz Egipta dolaze u pojas Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙