FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podrška Vujanoviću za razgovore s Hrvatskom

PODGORICA, 28. rujna 2005. (Hina) - Crnogorski parlament u četvrtakje glasovima vladajuće većine odbacio prijedlog oporbe da se pokrenepostupak za utvrđivanje je li crnogorski predsjednik Filip Vujanovićprekršio Ustav sudjelovanjem u pregovorima o naknadi ratne šteteHrvatskoj, počinjene tijekom rata na dubrovačkom ratištu 1991. godine.
PODGORICA, 28. rujna 2005. (Hina) - Crnogorski parlament u četvrtak je glasovima vladajuće većine odbacio prijedlog oporbe da se pokrene postupak za utvrđivanje je li crnogorski predsjednik Filip Vujanović prekršio Ustav sudjelovanjem u pregovorima o naknadi ratne štete Hrvatskoj, počinjene tijekom rata na dubrovačkom ratištu 1991. godine.

Oporba je u četvorodnevnoj raspravi pokušala dokazati da je predsjednik Vujanović prekoračio ustavne ovlasti sudjelovanjem u dogovoru o naknadi štete Hrvatskoj, te da je takvim postupkom priznao da je Crna Gora kriva za ratna razaranja na dubrovačkom ratištu.

Oporba je zbog toga pozvala crnogorskog predsjednika da podnese ostavku, navodeći da je Crnoj Gori nanio "veliku sramotu".

Vujanović je odbacio optužbe oporbe, držeći da je njegovo posredovanje bilo ljudsko i moralno i u funkciji unapređenja dobrosusjedskih odnosa s Hrvatskom.

"U svim razgovorima sa stranim dužnosnicima dobio sam priznanje za ovaj potez Crne Gore. Sve što sam radio bilo je u interesu države Crne Gore i njezinih građana", kazao je Vujanović.

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović postigao je dogovor s predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem o naknadi štete farmama u Konavlima za stado krava koje je 1991. godine odvedeno u Crnu Goru. Dogovorena nadoknada iznosi 400.000 eura, a Crna Gora je do sada, kako je rečeno u parlamentarnoj raspravi, uplatila samo jednu ratu od 120.000 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙